1001 cerita tentang Omega Guard Shaklee

As salam semua pengunjung omaQ.org. Harini tibala giliran ummu fawwaz untuk terjah blog abu fawwaz… Setelah sekian lama didesak abu fawwaz utk sama2 memblog kan diri maka petang ni dengan keadaan letrik x dak kat rumah dan adik fauzan tidur.. Maka sempatla ummu fawwaz memulakan coretan pertama di blog ni..Okey harini ummu fawwaz nak cerita tentang minyak ikan…
Harini ummu fawwaz nak share minyak ikan jenama pilihan hati saya sekeluarga.. Semestinya jenama Shaklee.. Apa sebabnya ya???

Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.
Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etc. Kebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc . (Info tambahan yg sy dapat daripada nutrionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau2x…Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal..Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya.. yer tak) Wahhh ..Shaklee mmg terbaekk…sbb tu harganya setara dgn kualiti bukan jauh melampau mahal yer.. masih mampu milik
Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi

Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x..
Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen
Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain

Sebab tu saya sangat yakin Omega Guard Shaklee adalah suplemen minyak ikan terbaik didunia. Tak ragu2 lagi memilihnya..Bagaimana dengan anda?.Apa jenama minyak ikan pilihan hati anda?

Omega guard ..antara suplemen yang sangattttt digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk proses metabolisma… untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik… wallaaa.. mmg satu famili perlukannya .

Masih ada 14 hari lgi offer untuk bln ni.. Harga runcit biasa mencecah 3 angka.. Tp promosi bln ni harga cuma tinggal 2 angka.. Kalau beli 6 botol siap dapat percuma 1 dan free membership.. Hummm… Apa lagi .. Jom grab this month offer.. great offer from Shaklee (M) Sdn Bhd.. Kalau ada yg berminat boleh jer calling2 ummu fawwaz @ abu fawwaz utk risik2 special price.. Jgn calling2 tanya si fawwaz udah la…

Share on Facebook

Leave a Comment